Faridah overrakt Fortjenstmedaljen med sang

For noen dager siden fikk Abloom-sjef Farida Nabanggala Kongens fortjenstmedalje.
Foto: abloom.no
Faridah Nabaggala fikk utmerkelsen for sin innsats og engasjement for personer med nedsatt funksjonsnedsettelse, særlig minoritetsspråklige barn og unge.

Nabaggala er en sosial entreprenør som har siden 1998 bidratt  med banebrytende prosjekter, blant annet gjennom filmfestivalen Abloom.

Nabaggala har synliggjort, verdsatt og hørt tusenvis av mennesker både de som har funksjonsnedsettelse og funksjonsfriske, flyktninger, barnefamilier under fattigdomsgrensen, asylsøkere.

– En changeleader som meg våger å bruke alle tilgjengelige verktøy i kampen for et mer rettferdig og inkluderende Norge, sier hun til abloom.no.

Sang og tale

Under tildelingen 31. januar strømmet det inn med gratulasjoner fra ambassader i Oslo, organisasjoner, pårørende og bekjente i utlandet og fra hele Norge.

Flere kjente ansikter deltok under overrekkelsen, blant annet Åse Kleveland, som holdt tale og sang til Faridah.

Ordfører Marianne Borgen fikk æren av å levere medaljen til Nabanggala.

– I dag hadde jeg æren og gleden av å levere Kongens fortjeneste medalje til Farida. Hun gjør og har gjort en stor jobb for barn og unge med ulike funksjonsnedsettelser. Med sitt mot, kreativ utholdenhet og sin sosiale intelligens har hun med sitt arbeid i Abloom skapt mye endring og gitt barn muligheter for hjelp og støtte, skrev hun på sin Facebook-side.