Eldre innvandrerkvinner på tur til Nordkapp

Eldre innvandrerkvinner reiste på tur til Nordkapp
Foto: IKRA
Mange innvandrere har bodd i Norge over lang tid uten å ha hatt muligheten til å se og oppleve Nordkapp som er Norges nordligste punkt og største turistattraksjon. Derfor tok Innvandrerkvinners Ressurs- og Aktivitetsforum (IKRA) initiativ til å arrangere en tur for innvandrerkvinner over 50 år.

– Det handlet ikke bare om destinasjonen Nordkapp, men også om å skape og utvikle et bånd og kjennskap til resten av landet, sier Naima Farooqi some er leder for IKRA. Kvinnene har selv finansiert turen turen.

Naima Farooqi er leder for Innvandrerkvinners Ressurs- og Aktivitetsforum (IKRA).
Foto : Privat
Gruppen fløy fra Olso til Tromsø først. Der hadde de en overnatting. Deretter tok de hurtigruta til Honningsvåg som er næmeste kai til Nordkapp. 

– Overnatting i hurtigruta var veldig koselig og var en helt ny opplevelse for oss. Alle damer samlet seg i en lugar, hvor vi pratet og koste oss. Vi gikk også på dekket om natten og opplevde naturen mens vi drakk kaffe og te. Det var så mye uvær at ting fløy i lugaren, ler Farooqi. 

Det var så vakkert at man ikke kan beskrive det, sier Farooqi.

Vakkert

Det tok en time og 30 minutter før gruppen var på toppen av på Nordkapp.

Eldre innvandrerkvinner reiste på tur til Nordkapp.
Foto : IKRA

– Det var så mye vind at det ble vanskelig å gå, men vi var overasket over at vi klarte denne turen helt alene i en alder over 60 år uten hjelp av noen andre. Det var så vakkert at man ikke kan beskrive det, sier Farooqi.

– Det var mange ting som var overraskende for oss. For eksempel at at det ikke var noen ordentlige trær i Honningsvåg. Det var bare planter og busker. Dette er et sted hvor tre måneder om vinteren er helt mørkt og tre måneder om sommeren lyst nesten hele dagen. Dette var noe jeg hadde lest om i bøkene da jeg var barn. Jeg skulle aldri tenke meg at dette faktisk var et ekte sted og i hvert fall utenkelig at jeg skulle få se og oppleve noe slikt i virkeligheten, sier Farooqi.