Oslo kommunes utelivskurs på engelsk 

Salutt-kurset til Oslo kommune for uteserveringen kan nå tas på engelsk.
Foto: Nikolai Kobets Freund/Oslo kommune
Salutt-kurset til Oslo kommune kan nå tas på engelsk. Alle som jobber med servering av alkohol i hovedstaden etter klokken 01.00 om natten, skal ha kurset.
0Shares

Salutt står for «sammen lager vi utelivet tryggere». Det handler om hvordan alkoholregelverket fungerer i praksis, og håndtering av vanskelige situasjoner der rus er involvert.

Kurset er en del av kommunens arbeid med et trygt, attraktivt og inkluderende uteliv.Målgruppen for kurset er for eksempel hovmestere, servitører og bartendere. Både hel- og deltidsansatte som jobber etter kl. 01.00 i Oslos uteliv, skal ta Salutt-kurset.  

– Mange utelivsansatte ønsker kurs på engelsk fordi de ikke har norsk som morsmål. Vi er veldig glade for å nå kunne tilby engelsk Salutt-kurs etter å ha hatt digitalt kurs på norsk siden i fjor. En del erfarne folk søkte seg vekk fra utelivsjobbene under pandemien, og det er grunn til å tro at det er et behov for kompetanseheving av dem som nå har begynt i disse jobbene, sier direktør Britha Røkenes i Næringsetaten via en pressemelding.

Etter kurset avlegger kursdeltageren en digital prøve. Når den er bestått, får kursdeltageren tilsendt et digitalt prøvebevis. Dette er et kompetansebevis som kan brukes når man søker seg videre i utelivsbransjen.