– Tro er en privatsak

Forskningsassistent Idil Abdi Abdulle Mohamed (27) er selv muslim og kjenner seg igjen i mye av det de unge forteller. (Foto: Lasse Bjørndal, forskning
Foto: Lasse Bjørnstad
Unge, norske muslimer snakker ikke om sin tro, viser en forskningsstudie. Ikke alle går regelmessig i moskeen og enkelte har et avslappet forhold til bønn og alkohol. Noen kvinner mener de bør dekke til håret, andre ikke.
0Shares
Latest posts by Eva Holte (see all)

Forskere ved Universitetet i Oslo (UiO) har intervjuet 90 muslimer i alderen 18-32 år til prosjektet «Radikalisering og motstand».

– De fleste sier at religion er noe privat.De snakker ikke så mye om religion, og de tolker den på sin egen måte.De er opptatt av å understreke at tolkningene bare er noe de mener, sier forskningsassistent Idil Abdi Abdulle Mohamed (27). Hun er selv muslim og kjenner seg igjen i mye av det de unge voksne forteller. – Også for meg er religion noe privat, sier Idil Abdi Adbuelle.

De 90 deltakerne er ikke tilfeldig valgt ut, men kommer fra hele landet og har bakgrunn fra ulike religiøse retninger og forskjellige deler av verden.De fleste er født her, noen kom til Norge som barn.

Nå kommer boka «Unge muslimske stemmer» med resultater fra prosjektet.
Vi sier at noen er personlig kristne, noen er det ikke. Kan man også si at noen er personlig muslim? Les mer om hva de unge muslimene sier om sin tro på forskning.no.