Frp-politiker innrømmer misbruk av skattebetalernes penger

 
Foto: youtube.com
Mazyar Keshvari (Frp) har ifølge Aftenposten levert en rekke udokumenterte reiseregninger. Han innrømmer å ha fått utbetalt penger han ikke hadde krav på.
0Shares

Ifølge Aftenposten har Keshvari levert udokumenterte reiseregninger for 290.000 kroner. Avisen kan dokumentere at han har vært i hjembyen Oslo samtidig som det er levert krav på 36.000 kroner.

Bestrides av kilder

Han har også levert krav på til sammen 116.000 kroner for reiser hvor lokale Frp-ledere eller andre kilder ifølge Aftenposten bestrider at han har vært på besøk.

Blant annet har Keshvari levert en reiseregning på 9.292 kroner for diett, kost og kjøregodtgjørelse for en tur til Grimstad, Lillesand, Mandal, Kristiansand og Vanse i Aust- og Vest-Agder i slutten av august i fjor. Han har ikke levert kvitteringer som dokumenterer opphold, bompenger eller andre utgifter.

Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått.

En av dagene som Keshvari oppgir å ha reist på Sørlandet, har han ifølge Aftenposten lagt ut bilder på Facebook av at han var på medlemsmøte i lokallaget Frogner Frp i Oslo.

Uforbeholden unnskyldning

– Ved en rekke anledninger har han levert feil reiseregninger til Stortingets administrasjon, og fått utbetalt penger han ikke skulle fått. Han vil ikke gjøre noe forsøk på å forsvare og bortforklare dette og gir en uforbeholden unnskyldning. Han innser det han har gjort er uakseptabelt og er svært preget av dette. Han beklager dypt overfor både partikolleger, kolleger på Stortinget, velgere og skattebetalere for feilene han har begått og misbruket av tilliten han har fått, skriver advokat Arve Lønnum i en epost til avisa.

Mazyar Keshvari har vært sykmeldt siden 9. oktober.

Advokat Arve Lønnum ble informert om saken av Mazyar Keshvari tirsdag.

– Etter samtale med ham forfattet jeg et brev til stortingsdirektøren og leverte det personlig, sier Lønnum til NTB.

– Førsteprioritet er å finne det korrekte tallet for hva som er feil og å få det tilbakebetalt. Han kommer til å legge alle kort på bordet og ikke forsøke å jukse til seg én krone, fortsetter advokaten.

Spesiell sak
Saken er helt uakseptabel og veldig beklagelig, mener Frps parlamentariske leder Hans Andreas Limi, som også ble informert tirsdag.

– Samtidig er jeg glad for at Keshvari har kontaktet Stortingets administrasjon for å få kartlagt hva som er utbetalt ureglementert slik at han kan få tilbakebetalt dette, sier Limi til NTB.

Han opplyser at Fremskrittspartiet ikke har vurdert om avsløringen vil få partimessige konsekvenser for Keshvari. 37-åringen sitter i kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget.

Under sykmeldingen til Keshvari rykker Frp-veteran Carl I. Hagen inn som vara på Stortinget.

– Jeg blir både sint og irritert, samtidig som jeg synes synd på ham for at han har satt seg i en så vanskelig situasjon som han nå har gjort, sier Hagen til Aftenposten.

Fakta om Mazyar Keshvari

  • Født i Irans hovedstad Teheran 5. mars 1981. Kom til Norge som flyktning i 1986.
  • Formann i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) i Oslo fra 2004 til 2006. Sentralstyremedlem i FpU fra 2008 til 2010.
  • Medlem av Oslos bystyre for Fremskrittspartiet fra 2007.
  • Leder i Oslo Frp fra 2017.
  • Vararepresentant til Stortinget for Oslo fra 2005. Møtte for første gang som vara for partileder Siv Jensen i 2011. Fast møtende vara for Jensen i forrige og inneværende stortingsperiode.
  • 17. oktober 2018 avslørte Aftenposten at Keshvari har levert reiseregninger for en rekke reiser som ikke har funnet sted. Keshvari beklager og vil tilbakebetale pengene. Han har vært sykmeldt siden 9. oktober.

Kilder: Wikipedia, Aftenposten, Stortinget, Oslo Frp