– Glade for at saken er løst til beste for alle

Hawal Said, eier av Grønland Torg Frukt og Grønt holdt appell i går og ba om svar. Nå har de blitt hørt.
Foto: Mariel N. Sand Nwosu
Oslo kommune har snudd. Etter tre år med kamp kan Grønland Torg Frukt og Grønt få fortsette videre.

I en e-post til Utrop skriver Hanne Høybach, avdelingsdirektør i Plan og bygningsetaten (PBE):

– Vi har i dag fått uttalelse fra Bymiljøetaten til søknaden om avkjørselstillatelse i Smalgangen 2. Uttalelsen og vår saksbehandling har ført til at vi i dag har gitt avkjørselstillatelse og brukstillatelse. Det betyr at Grønland Frukt og Grønt kan fortsette handelen i Smalgangen 2. Vi er glad for at saken nå er løst til beste for alle.

I går fortalte Said fra talerstolen under støttemarkeringen utenfor Grønlands Frukt og Grønt, om hvor rørende det har vært å se engasjementet og om hvor viktig butikken er for de med dårlig råd.

– Butikken er spesielt viktig for de med trangere økonomi.

Til Utrop forteller han at ingen forstår hvorfor søknaden om avkjøringstillatelse ikke kan godkjennes. Nå kan han og byens beboere feire.

– Ansatte har vært stresset

I folkemengden i går møtte Utrop Avin Majid. Hun er en av de ansatte som har jobbet lengst på grønnsaksbutikken Frukt og Grønt. De ansatte har vært stresset.

Vi er nesten 45 ansatte her. Det betyr mye for oss å jobbe her, legger Majid til, engasjert.

De siste ukene har hun jobbet aktivt på sosiale medier for å samle signaturer, som skal overrekkes til byrådsleder Raymond Johansen.

Majid sa også at hun håper vedtaket blir gjort om slik at butikken kan fortsette å drive. Nå kan de fortsette som ansatt i butikken.

ENGASJERT VETERAN: Avin Majid (til venstre) er en av de eldste ansatte på grønnsaksbutikken Frukt og Grønt. Hun sier de ansatte er stresset over hva de skal gjøre, om de mister jobben. Hun har jobbet aktivt med å samle signaturer. Med ryggen til står Ali Aymi, lokalpolitiker (AP) i Gamle Oslo. Foto: Mariel N. Sand Nwosu

Eierne på torget var bekymret

I mange år har butikken Frukt og Grønt hentet varer på plassen mellom Smalgangen og Vaterlandsparken.

Til venstre i midten står medeier av Frukt og Grønt, Hawal Said med senterleder Søren Hetland. Grønland Torg senterforening var arrangør av gårsdagens markering. Foto: Mariel N. Sand Nwosu

Said og hans samboer forteller til Utrop at de andre butikkeierne på torget mener de kan måtte stenge om Frukt og Grønt nedlegges.

– Grønnsaksbutikken vår drar mange kunder til senteret. De andre eierne på torget er bekymret.

På Grønlands Torg har Frukt og Grønt stor pågang med kunder med over 1000 besøkende om dagen, ifølge TV2. Ofte handler de samme kundene i andre butikker på torget, som bidrar til å holde liv i næringene.

Til Aftenposten sier Said rørt, at han er er glad for beskjeden.