Hadia Tajik og Sylvi Listhaug i ordklammeri

I en VG-kommentar kaller Aps nestleder Hadia Tajik den tidligere Frp-justisministeren Sylvi Listhaug for konspiratorisk. Listhaug kaller dette i sin svarkronikk for "vranglesning" og usant.
Foto: Arbeiderpartiet/FrpMedia
– Sylvi Listhaugs konspiratoriske utsagn kan ikke bli stående uimotsagt, skriver nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, i en kommentar i VG. Listhaug ber på sin side i en svarkommentar Tajik om å "stoppe demoniseringen" av henne og Frp.

– Sylvi Listhaug ga nylig ut boka «Der andre tier». I boka presenterer hun en konspirasjonsteori om Arbeiderpartiet, 22. juli og hennes egen avgang som justisminister, skriver hun i kommentaren.

Konspirasjonsteorien, ifølge Tajik, er følgende:

I romjula 2017 lanserer Jonas Gahr Støre en masterplan i Dagens Næringsliv. Planen er ifølge Listhaug å klistre Frp til Anders Behring Breivik. Anledningen til å gjøre dette kommer etter at hun legger ut Facebook-posten som førte til hennes avgang som justisminister: «Ap mener terroristers rettigheter er viktigere enn nasjonens sikkerhet. LIK OG DEL!»

Vi får et Frp som karakteriserer politiske motstandere som noen som «sleiker imamer oppetter ryggen», bare fordi de ikke er enig med henne.

Ifølge Listhaug setter Arbeiderpartiet da et disiplinert Ap-maskineri på vent – «en hel arbeidsdag», som hun skriver – til filmen Utøya har premiere. Da starter partiet masterplanen til Støre. Først med en Twitter-melding fra en kommunikasjonsrådgiver på partikontoret. Så fulgt opp av nåværende og tidligere AUF-leder. Deretter kommer partiledelsen på banen. Som Listhaug selv skriver: «De rullet ut de nøye planlagte innleggene til Jonas Gahr Støre og Raymond Johansen.

– Ikke til å stole på
Hajik mener at Listhaug med boken bekrefter at det ikke går an å stole på henne.

– Vi får et Frp som karakteriserer politiske motstandere som noen som «sleiker imamer oppetter ryggen», bare fordi de ikke er enig med henne.

Vranglesning
Frp-politikeren slår på sin side tilbake mot utspillet fra Tajik, som hun ser på som en kombinasjon av vranglesning av boken hennes og usanne påstander.

– Verken Frp eller jeg fronter konspirasjonsteorier. Dette er et desperat forsøk fra Ap og Hadia Tajik på å innsnevre den offentlige debatten. Dette er både usant og uakseptabelt fra et parti som stadig påstår at andre driver med polarisering og splittelse som skaper et kaldere samfunn. Arbeiderpartiet har lenge sagt at «alle skal med». Men ikke hvis du er Frp-er. Da skal du demoniseres ut av ordskiftet som en ytterliggående konspirasjonsteoretiker. Dette kan vi ikke lenger la Ap fortsette med.

Saken er oppdatert

Klikk her for å lese Tajiks kommentar 

Klikk her for å lese svarkronikken fra Listhaug