Ukrainas parlamentsformann besøkte flyktninger

Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk, her sammen med stortingspresident Masud Gharahkhani, under sistnevntes besøk i Kyiv 8. mai.

Under besøket på Stortinget undertegnet Stefantsjuk en avtale der Stortinget og den ukrainske nasjonalforsamlingen blir enige om et utstrakt samarbeid.

− Det er symboltungt og sterkt å ha min venn og kollega, lederen for det ukrainske parlamentet, her på 17. mai. Vi står sammen med det ukrainske folket i deres kamp for frihet og demokrati, sier stortingspresident Masud Gharahkhani, ifølge Stortinget.

Programmet startet med at Gharahkhani og Stefantsjuk besøkte Drammen for å møte ukrainske flyktninger.

 – Jeg vil gjerne vise min ukrainske kollega det flotte arbeidet som kommunen, Blå Kors og lokale aktører gjør med å ta imot, bosette og integrere ukrainske flyktninger. Jeg tror det kan bli noen sterke møter, sa Gharahkhani i forkant av besøket.

Stefantsjuk var også æresgjest under stortingspresidentens tradisjonelle 17. mai-program, og holdt tale utenfor Stortinget.

− Da Zelenskyj talte til Stortinget sa han at når det blir fred, vil han invitere oss og våre barn til å delta i et ukrainsk barnetog i Kyiv på en av deres festdager, for å feire vår felles frihet. Vår feiring av frihet understreker betydningen av deres kamp for den samme friheten, sier Masud Gharahkhani.