Ukrainas parlamentsformann besøkte flyktninger

Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk, her sammen med stortingspresident Masud Gharahkhani, under sistnevntes besøk i Kyiv 8. mai.
Foto: Stortinget
Ukrainas parlamentsformann Ruslan Stefantsjuk ble tatt imot av stortingspresident Masud Gharahkhani under sitt offisielle Norgesbesøk.

Under besøket på Stortinget undertegnet Stefantsjuk en avtale der Stortinget og den ukrainske nasjonalforsamlingen blir enige om et utstrakt samarbeid.

− Det er symboltungt og sterkt å ha min venn og kollega, lederen for det ukrainske parlamentet, her på 17. mai. Vi står sammen med det ukrainske folket i deres kamp for frihet og demokrati, sier stortingspresident Masud Gharahkhani, ifølge Stortinget.

Programmet startet med at Gharahkhani og Stefantsjuk besøkte Drammen for å møte ukrainske flyktninger.

 – Jeg vil gjerne vise min ukrainske kollega det flotte arbeidet som kommunen, Blå Kors og lokale aktører gjør med å ta imot, bosette og integrere ukrainske flyktninger. Jeg tror det kan bli noen sterke møter, sa Gharahkhani i forkant av besøket.

Stefantsjuk var også æresgjest under stortingspresidentens tradisjonelle 17. mai-program, og holdt tale utenfor Stortinget.

− Da Zelenskyj talte til Stortinget sa han at når det blir fred, vil han invitere oss og våre barn til å delta i et ukrainsk barnetog i Kyiv på en av deres festdager, for å feire vår felles frihet. Vår feiring av frihet understreker betydningen av deres kamp for den samme friheten, sier Masud Gharahkhani.