NTNU-veileder anklaget for trakassering og diskriminering

 
Foto: Wikimedia Commons
En student fra Kina påstår å ha blitt møtt av diskriminerende spørsmål under veiledningsmøter på NTNU. 

En mannlig kinesisk student i midten av 20-årene har gjennom sin norske advokat varslet NTNU om trakassering og diskriminering mens han studerte ved universitetet, melder forskning.no.

I brevet fra advokat Morten Grimstad ved Advokatcompagniet DA står det skrevet:

Gjenomgående er at veileder snakker nedsettende om kinesere som han beskriver som uintelligente. Veilederen snakket også svært nedsettende om NN sitt arbeid, uten å forklare hvorfor arbeidet ikke var bra nok. Ukentlig sendte NN rapporter til sin veileder som veilederen verken kommenterte eller «gadd» å lese.

Spurte om kineseres intelligens
I det sterkt sladdede vedlegget hvor studenten selv beskriver de påståtte hendelsene, skriver han blant annet at veilederen skal ha spurt om hvorfor kinesere er så små, og om dette er et resultat av at de får for lite mat. Veilederen skal også ha spurt hvorfor kinesere alltid besøker andre land som gresshopper, og hvorfor det er så mange kinesere som ønsker å ta en doktograd selv om de ikke er smarte.

– Han snakket alltid til meg på en arrogant og diskriminerende måte, skriver studenten i brevet.

Olav Bolland, dekan ved Fakultet for ingeniørvitenskap, forteller til forskning.no at han er kjent med varselet, og at fakultetet nå vil undersøke saken på normalt vis med hjelp fra en ekstern aktør.