Lan Marie Berg er årets kommuneprofil

Miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg er kåret til Årets kommuneprofil for sin ambisiøse klimapolitikk.
Foto: CF-Wesenberg
Oslos miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) er kåret til Årets kommuneprofil 2018 av Kommunal Rapports lesere. 

– Det er alltid utrolig hyggelig med anerkjennelse for den jobben vi nå gjør, sammen med innbyggere og næringsliv, for å oppgradere Oslo for mennesker og miljø! Vi jobber med å gjøre bylufta renere, sykkel- og skoleveiene tryggere, og kollektivtransporten bedre og billigere, sa hun da hun ble nominert, i følge Kommunal Rapport. 

En av seks kandidater

Berg ble stemt fram av Kommunal Rapports lesere. Avstemmingen ble avsluttet torsdag. Hun var en av seks kandidater som ble valgt ut av Kommunal Rapports redaksjon, utfra innkomne forslag. Begrunnelsen for å velge Lan Marie Nguyen Berg er:

«Hun trosser netthets og står i spissen for byrådets ambisiøse, og til dels omstridte, klimapolitikk – som har gjort Oslo til Europeisk miljøhovedstad 2019».

Best i Europa

I sin første periode som lokalt folkevalgt har Berg frontet det rødgrønne byrådets klimapolitikk. Målene er skjerpet i tråd med Paris-avtalen: Innen 2020 skal klimagassutslippene være halvert og innen 2030 nede i null, skriver kommunal-rapport.no.

Tiltakene for å begrense biltrafikken er særlig omstridte, men 63 prosent av innbyggere mener klimatiltakene gjør byen bedre å bo i, ifølge undersøkelsen TNS Kantar har gjort for klimaetaten i Oslo kommune. Klimapolitikken i Oslo ble tidligere i år vurdert som best i Europa. I konkurranse med 13 andre byer ble Oslo valgt ut som Europeisk miljøhovedstad i 2019, i følge Kommunal Rapport.

Les mer om kåringen av Årets kommuneprofil 2018 og de andre kandidatene her