Vel blåst 2018

 
Foto: Flickr.com
Og vi sier snart velkommen til det nye året.

2018 ble et år med mye å rapportere fra nyhetsfronten, og hvor det skjedde mye både på det nasjonale og intenasjonale, og ikke minst på migrasjonsfeltet.

I 2018 kom det fortsatt krigs- og klimaflyktninger til Europa, noe som førte til en enda mer hardere debattone, både i Europa og her hjemme. Toppen ble kanskje nådd med Sylvi Listhaug og Facebook-saken, som i mars førte til hennes avgang. 

Jan Tore Sanner, mannen som trådte etter henne på integreringsfeltet, har vist seg å være ganske lydhør. Like før sommerferien besøkte han og staben Utrops lokaler for å snakke integrering.

Vi snakker fortsatt om Sverige og svenske tilstander. Vi snakket enda mer om Sverige i år siden 2018 var et valgår for våre naboer i øst. Valget endte med at det høyreradikale Sverigedemokraterna gjorde sitt beste resultat noensinne. I forbindelse med utviklingen i Sverige snakket vi i Utrop om hvordan segregering og mangel på samsnakking kan gi ytterkrefter gode vekstvilkår, og hvordan vi må unngå det samme her hjemme.

I løpet av 2018 viste også mangfoldet seg fra sin beste side. Et fransk landslag bestående av over halvparten spillere med familiebakgrunn utenfor landets grenser vant årets fotball-VM i Russland, et VM mange mener var en av de beste på mange år. Med en nesten uendelig lang og uvanlig varm sommer som bakgrunn, hvor 30-gradene gjorde sitt inntog, selv på våre breddegrader. 

2019 er noen få timer unna. Her hjemme blir året et lokalvalgsår, og rekordmange politikere med flerkulturell bakgrunn forventes å stille til valg. Vi gleder oss til å bringe en god dekning på valgfeltet, og gleder oss til å bringe dere en stadig bedre avis og nettavis. 

Takk for 2018. Vi ønsker et godt nytt 2019 for alle våre samarbeidspartnere og lesere.