UNE utviser amerikanske Beatriz

Hassan Yusuf har bodd store deler av livet i Norge. Likevel ble han utvist fra landet
Foto: Scanstockphoto
Amerikanske Beatriz Vega er beordret ut av landet innen 28. januar 2019. Hun har født fire barn i Norge og vært gift med norske Roy Vega i 20 år.

Beatriz Vega har bodd i Norge i over tjue år og har fire barn født i Norge. Nå er hun utvist fra landet, skriver hennes ektemann Roy Vega på sin Facebookside

Vedtaket som først ble fattet av UDI, står fast etter at Utlendingsnemnda (UNE) i sommer behandlet klagen.

Vega-familien fra Levanger har hatt sterke støttespillere hele veien, og en støttegrupper sendte sist høst en appell til statsministeren og til integreringsministeren. I appellen reagerer støttegruppen blant annet på at parets barn ikke har blitt hørt eller intervjuet av UDI. 

Her er utdrag fra appellen, slik den er gjengitt i Levangeravisen Innherred

Støttegruppa mener at det ikke er barnas beste at mor utvises fra Norge og Schengen i 2 år. Beatriz har bodd i Norge i over 20 år. 4 barn er født og har bodd i Norge (Trøndelag og nå i Levanger) i hele sitt liv. Norge er barnas hjemland. Hvis resultatet av denne utvisningen blir at hele familien flytter ut fra Norge og Schengen, resulterer det i at barna blir fratatt skolekamerater, rives opp og mister det sosiale miljøet de har. Det strider etter støttegruppas oppfatning mot barnekonvensjonen og vanlig rettsforståelse.

Feilregistrering startet forviklinger
Ifølge nettstedet Resett startet vanskelighetene for Vega-familien i 2003, da Beatriz skulle fornye oppholdstillatelsen sin for tredje gang. Etter at søknaden om oppholdstillatelse ble registrert hos Folkeregisteret, ble hun ved en feil notert som «utreist».

Tastefeilen har ført til dagens situasjon, siden søkere ikke skal ha status som «utreist».

– Vi kommer til å stå på til siste minutt for å snu den bisarre saken, så vi ber fortsatt om all den støtte vi kan få. Ja, det blir fortsatt et intenst hardkjør for familien, men vi har ikke noe annet valg enn å kjempe så hardt og lenge vi kan for at Beatriz skal få bli i Norge. Saken er vond, merkelig, på grensen til det mystiske. Vi har på vår side snart gått tom for diplomatiske uttrykk, oppsummerer Roy Vega på Facebook.