Lysglimt Johansen risikerer søksmål fra Antirasistisk Senter

 
Antirasistisk Senter (ARS) varsler søksmål mot Hans Lysglimt Johansen, som leder det politiske minipartiet Alliansen.

Bakgrunnen er at Lysglimt Johansen (47) skal ha anklaget sentrale personer i Antirasistisk Senter for alvorlige straffbare handlinger, skriver Resett.

Advokat Jon Wessel-Aas mener påstandene mot Antirasistisk Senter og deres leder og nestleder Rune Berglund Steen og Ervin Kohn er «egnet til å krenke deres omdømme» og krever til sammen 450.000 kroner i oppreisningserstatning.

Jon Wessel-Aas sier at de påtalte ytringene går langt utenfor hard politisk meningsmotstand som også ARS og dets representanter selvsagt må finne seg i.

– Farlig

– Her er det tale om spredning av beskyldninger om at ARS organiserer voldelige angrep på meningsmotstandere. Dette er ikke bare usant, det er potensielt farlig for ARS representanter. Johansen kobler dem med hatefulle, antisemittiske konspirasjonsteorier som han gir jødiske Ervin Kohn en rolle i, sier han til NTB.

Som en minnelig løsning foreslår Wessel-Aas at Lysglimt sletter påstandene, beklager og betaler 150.000 kroner i oppreising. Hvis ikke risikerer han søksmål. Lysglimt Johansen hadde frist til å svare på varselet om søksmål 18. desember i fjor.

Avviser kravet

Hans Lysglimt Johansen opplyser til NTB at han vil avvise kravet fullstendig.

– Jeg har ikke svart, og kommer heller ikke til å svare i dag. Jeg får se hva som dukker opp, sier han.

Lysglimt Johansen har den siste tiden markert seg med oppsiktsvekkende og ytterliggående retorikk og har blant annet hevdet at «Høyre er kuppet og kontrollert av jødiske interesser». Han har også rost nazigruppen Nordisk Motstandsfront og kalt holocaust «et propagandagrep».

Lysglimt Johansens parti Alliansen fikk 3.300 stemmer ved stortingsvalget i 2017, som tilsvarer en oppslutning på 0,1 prosent.

(©NTB)