Trønder i retten for hatefulle ytringer og trusler mot Hadia Tajik

Hadia Tajik er norskpakistaner og nestleder i Arbeiderpartiet. Hennes foreldre kom fra Pakistan til Norge på 1970-tallet.

I tillegg ber aktor i saken, politiadvokat Kjersti Brandtsegg Moe, om at mannen må betale en bot på 5.000 kroner.

– Det er veldig viktig for politiet å ta tak i denne type saker. Det er et økende samfunnsproblem, sier Brandtsegg Moe til NRK.

Mannen er tiltalt for brudd på straffelovens paragraf 185, for å ha satt fram en diskriminerende eller hatefull ytring.

Bakgrunnen er kommentarer 62-åringen skal ha skrevet på Facebook i september 2017. Der het det ifølge tiltalen: «Måtte du råtne i helvete din drittkjerring», rettet mot Hadia Tajik. Videre het det: «Hun er og blir muslimsk. Vil hun rette våpen mot sine muslimske brødre eller skyte på oss om vi kommer i konflikt med folket hennes». Han mente angivelig også at Tajik burde ende i giljotinen.

I retten onsdag erklærte den tiltalte ikke straffskyld i saken. Han forklarte at han var på jakttur da dette skjedde.

Tiltalte sier han drakk en del alkohol denne kvelden, og at han var inne på Facebook. Han innrømmer å ha sett et innlegg der Tajik var nevnt, men nekter for å ha skrevet det han er beskyldt for. 62-åringen forklarte i retten at han mener mobiltelefonen hans må ha blitt hacket i løpet av natten. Han forklarte videre at han ikke har problemer med folk fra andre land.

På spørsmål fra forsvarer Trond Peder Nilsen om han kan være helt sikker på at han ikke har skrevet innlegget under alkoholpåvirkning svarte mannen at han ikke kan være sikker på det.

Det var politiet og ikke Tajik som anmeldte forholdet, opplyste politiadvokat Brandtsegg Moe til Trønder-Avisa da tiltalen forelå i fjor høst.

Pressekontakt for Tajik, Edina Ringdal, sier til NRK at Ap-nestlederen ikke ønsker å kommentere saken.

(©NTB)