Abdirahman (25) opprørt over taggingen


Foto: Faksimile
Abdirahman Hassan synes det er opprørende at noen har valgt å tagge «Islam=Nazisme» flere steder i undergangen i Jernbanegata i Lillestrøm på Østlandet.

– Jeg må innrømme at det var ubehagelig og egentlig ganske sjokkerende å se det. Jeg vet at det må være gjort ganske nylig også, for jeg pleier å gå gjennom tunnelen her veldig ofte, og jeg så det ikke da jeg gikk her før jeg dro på ferie for en uke siden, sier Abdirahman Hassan (25) til Mitt Lillestrøm.

Han flyttet til Lillestrøm i februar, etter å ha kjøpt seg leilighet i det nye boligprosjektet «Kvarteret» ved Nova Spektrum. Flere ganger i uka tar han turen hjemmefra og inn til sentrum for å handle eller gjøre andre ærender, og da går han alltid gjennom undergangen ved Jernbanegata.

Nylig oppdaget han imidlertid noe han aldri har sett her før, som han reagerte kraftig på.

– Noen har tagget «Islam=Nazisme» flere steder ved tunnelen. Jeg er selv muslim og må si at det var et ganske ubehagelig syn å møte på, sier Hassan.

Bjørn Bratteng, seksjonsleder etterforskning i Lillestrøm politistasjonsdistrikt, sier til Romerikes Blad at det har vært en liten økning i antall saker som omhandler skadeverk fra i fjor til år. Fram til juli fjor ble det registrert 269 slike saker i politistasjonsdistriktet, mens det i år er registrert 291 saker så langt. Hvorvidt det har vært en økning i antall saker forbundet med tagging kan han imidlertid ikke si.

Svein Rune Ussberg i Lillestrøm kommune forteller at de innimellom blir kontaktet om tagging ulike steder i kommunen, men at dette går veldig i bølgedaler.

Ussberg har ikke inntrykk av at det er mange tilfeller av tagging som går på religion, som den i Jernbanegata, men sier at de opplever det en gang iblant.

– Det er aller mest signaturer vi ser, men vi opplever jo det meste. Mitt klare råd er uansett å anmelde all tagging, slik at politiet i hvert fall har det i arkivet sitt. Dersom det er snakk om signaturer kan en som blir tatt for taggingen potensielt måtte stå til ansvar for alle signaturene som har blitt anmeldt og arkivert, sier han.