Sluttet med svinekjøtt til ansatte

Hotel Norge fikk tilbakemeldinger av ansatte at de ønsket mindre svin i måltidene sine
Foto: Claudio Castello
Hotel Norge Scandic i Bergen har sluttet å servere svinekjøtt til sine ansatte. Hotelldirektøren mener det er viktig å tilpasse seg ansattes ønsker.

Hotellet serverer ikke lenger pølser, bacon eller annet salgs svinekjøtt i sin ansattkantine på kveldstid. På dagtid serverer de kjøttprodukter av svin.

Dette bekrefter Lise Solheim Haukedal, hotellets direktør.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen. Vi er stolte av mangfoldet på hotellet. Vi har mange nasjonaliteter blant våre ansatte, og vi ønsker å tilpasse oss. Samtidig har vi et stort fokus på matsvinn i Scandic, og ønsker å begrense dette så mye som mulig, sier direktøren for hotellet som nyåpnet i fjor høst etter oppussing.

– Det stemmer at vi prøver å unngå svin i personalkantinen. Vi er stolte av mangfoldet på hotellet. Vi har mange nasjonaliteter blant våre ansatte, og vi ønsker å tilpasse oss. Samtidig har vi et stort fokus på matsvinn i Scandic, og ønsker å begrense dette så mye som mulig.

– Hvorfor er det spesielt svinekjøtt dere unngår?

– Det er det vi har fått tilbakemelding på fra ansatte, så da er vi opptatt av å tilpasse oss disse tilbakemeldingene. Vi har 120 nasjonaliteter som jobber i Scandic, og inkludering er en viktig faktor. På kveldstid kan vi av praktiske årsaker som regel kun servere ett måltid, og siden vi har ansatte med mange ulike nasjonaliteter, er det praktisk å unngå svin, sier Haukedal.

Klikk her for å lese mer om saken på VG.no