Khalid Salimi får utmerkelse fra Nobels Fredssenter

Direktør i Nobels Fredssenter, Kjersti Fløgstad, overrakte diplomet for Månedens dialogstemme til Khalid Salimi onsdag.

Hver måned gir Nobels Fredssenter en utmerkelse til noen som har gått i bresjen for god dialog, og for august er det kulturaktivisten Khalid Salimi som utnevnes til «Månedens dialogstemme».

Salimi er grunnlegger av Melafestivalen som går av stabelen i august hvert år i Oslo, og han har også etablert tidsskriftet Immigranten (senere Samora Forum), radiokanalen Radio Immigranten (senere Tellus radio) og Antirasistisk Senter, som han også ledet i mange år.

– Arven etter fredsprisvinnerne har vist oss at det å «skape trygge rom» og «invitere alle med» er essensielle prinsipper for å legge til rette for god dialog. Salimis arbeid er en svært god levendegjøring av disse prinsippene, sier Nobels Fredssenter direktør Kjersti Fløgstad.

«Salimi har stått på utrettelig for å slippe til nye stemmer både i det offentlige ordskiftet og på scenene og talerstolene han har rådd over i sitt virke», heter det i begrunnelsen for utmerkelsen.

Onsdag 13. september var Khalid Salimi på Nobels Fredssenter for å motta diplomet for Månedens dialogstemme. Han fikk også boka De som lytter, flytter verden. Her har Nobels Fredssenter samlet fredsprisvinnernes beste tips for god dialog.