Kamzy nominert til andreplass på valgliste

Foto: Arkiv.
Foto: Xueqi Pang
Nominasjonskomitéen i Arbeiderpartiet satser på kjønns- og etnisk mangfold til høstens kommunevalg.Varaordfører Kamzy Gunaratnam er på andreplass i valglisten.

Nominasjonskomiteen i Oslo Arbeiderparti har nå sendt ut sitt forslag til bystyrevalgliste for perioden 2019-2023.

Valglisten til høstens kommunevalg er stemt frem av en enstemmig nominasjonskomité, som har vært ledet av Espen Barth Eide. Listen toppes av Raymond Johansen, med Kamzy Gunaratnam og Frode Jacobsen på henholdsvis andre og tredjeplass. 

Gunaratnam kommer da inn som andrekandidat og øverste kvinne, og øverste med minoritetsbakgrunn i nominasjonskomiteens førsteinnstilling.

– Listen representerer både kontinuitet og fornyelse, og den gjenspeiler innbyggerne og mangfoldet i Oslo på en god måte, sier leder av nominasjonskomiteen, Espen Barth Eide, til arbeiderpartiet.no.

Samler seg rundt Borgen
Som i 2015 samler Arbeiderpartiet, SV, MDG og Rødt seg om SVs Marianne Borgen som ordfører.

– Hun har ivaretatt vervet og representert hele byen på en god måte. Det er naturlig at Marianne Borgen fortsetter som ordfører etter valget, men det er selvsagt styrkeforholdet mellom partiene som avgjør konstitueringen av bystyret og sammensettingen av byrådet. I 2015 var dette gjenstand for forhandlinger. Det vil det også være etter valget i 2019. Arbeiderpartiet går til valg på at Raymond Johansen fortsetter som byrådsleder, sier sier Frode Jacobsen, leder av Oslo Arbeiderparti til arbeiderpartiet.no.

Klikk her for å lese bystyrelisten fra Oslo Ap

Utrop har prøvd å komme i kontakt med Gunaratnam, men hun er syk og utilgjengelig for kommentar.