Weekendavisen fjernet artikkel om Hadia Tajik

En artikkel i danske Weekendavisen om Ap-nestleder Hadia Tajik og DN-journalist Kristian Skard har blitt fjernet med en beklagelse.
Foto: Arbeiderpartiet
Artikkelen som omtaler Ap-nestleder Hadia Tajik, ble fjernet med en beklagelse fra det danske nettstedet Weekendavisen. 

Artikkelen, som ble skrevet av journalist Jon Hustad i Dag og Tid, ble opprinnelig publisert i Weekendavisen. Også Nordlys og Nettavisen, som republiserte saken, har korrigert feilpåstander og beklaget. 

Bakgrunnen var artikkelforfatteren Jon Hustads påstander om førstnevnte og DN-journalist Kristian Skard i saken om varslene om upassende oppførsel fra tidligere nestleder Trond Giske (Giske-saken). I artikkelen kom det også en antydning at et kjærlighetsforhold mellom Ap-nestlederen og DN-journalist Kristian Skard ble innledet mens Giske-saken sto på.

Ifølge Nettavisen hadde Hustad påstått at «straks Skard begynte å skrive om Giske, gikk Tajik ut og oppfordret andre kvinner til å varsle om Giskes eventuelle predatoriske virksomhet».

Udokumenterte påstander
Weekendavisen ble kontaktet av Ap-nestlederen, som ønsket presiseringer og dementier. Weekendavisen endte opp med å fjerne saken (se skjermdump) 1. februar fra sin nettutgave.

 
Foto : Skjermdump/weekendavisen.dk

Tajik kontaktet også Nordlys, og viste til rettelsen i den velrennomerte Weekendavisen. Nordlys har også lagt  inn en rettelse hvor man beklager feilen.

I beklagelsen fra Weekendavisen står følgende:

“I sidste uges artikel »Gruppesex i presseklubben« forekom flere udokumenterede påstande. Artiklen tog udgangspunkt i sagen om det norske Arbeiderpartis tidligere næstformand Trond Giske, der har måttet træde tilbage, efter at fem kvinder har anklaget ham for grænseoverskridende seksuel opførsel. Her fremgår det, at partiets næstformand Hadia Tajik »opfordrede andre kvinder til at anmelde Giskes eventuelle overgreb«. Det er der ikke dokumentation for…

…Artiklen lever af disse grunde ikke op til Weekendavisens principper om journalistisk redelighed. Weekendavisen beklager.”