Til topps mot alle odds

Nejra Macic kom som barn fra krigen i Bosnia til Norge og er nå sjefsøkonom i Prognosesenteret.
Foto: Per Martin Haaheim
Pilene peker bare oppover for Nejra Macic, som vant Cityglødprisen 2019. 
0Shares
Latest posts by Eva Holte (see all)

Prisen ble utdelt under Citykonferansen Oslo i februar. Bare 28 år gammel er Nejra Macic allerede sjeføkonom i markedsanalyseforetaket Prognosesenteret. Nå reiser hun verden rundt og holder foredrag om makroøkonomi og utviklingen i eiendomsbransjen. 

– Det var stort å vinne Cityglødprisen, for jeg vet hvor mange dyktige mennesker som finnes i eiendomsbransjen, sier hun til Utrop. Prisutdelingen foregikk 14. februar, og Nejra Macic holdt en kort takketale.

– Det kom helt uforberedt på meg, så jeg takket ikke gud og hvermann, men fortalte i stedet om en samtale jeg hadde med en fremmed uka før. Hun sa det ville ha vært uhørt med en 28 år gammel sjeføkonom da hun begynte i bransjen for et par ti år siden. Ei jente som sjef ville ha vært enda mer sjokkerende og at hun dertil hadde et utenlandsklingende navn ville rett og slett vært utenkelig. Vi var enige om at verden går fremover!

Nejra Macic har gjort boligmarkedet forståelig for veldig mange gjennom TV, radio eller foredrag.

Nejra Macic kommer fra Bosnia. Familien flyktet til Norge da hun var to år gammel. 22 år senere har hun bodd mange steder i Norge og tatt master i samfunnsøkonomisk analyse. Hun får jobb i Prognosesenteret og i august 2018 blir hun senterets nye sjeføkonom. 

I juryeringen heter det at Nejra Macic på kort tid har utpekt seg som en dyktig sjeføkonom og en fremgangsrik debattant som står for sine meninger. “Nejra Macic har gjort boligmarkedet forståelig for veldig mange gjennom TV, radio eller foredrag, og har gjennom sin karriere vist å formidle komplisert makroøkonomi, boligøkonomi og boligpolitikk på en god måte”, heter det.