Ny radiodokumentar om latino-musikere i Norge

Veronica Scarpet er en av musikerne som skal intervjues i ny radioserie fra Radio Latin-Amerika om musikere med latino-bakgrunn i Norge.
Foto: Maru Sanchez-Lopez
Journalist Maru Sánchez-López har sammen med Radio Latin-Amerika produsert en radiodokumentar på spansk om latin-amerikanske musikere som underholder på byens utesteder.

I sentrumsområdet i Oslo finnes rundt 117 puber og restauranter. Noen av disse byr på live-musikk til kundene. 

Noen av musikerne som jobber i disse steder har latin-amerikansk opprinnelse. Flere av oss har sikkert vært borti musikerne, og hørt dem opptre, men kjenner vi dem? Vet vi hva de heter, hvor de kommer fra og hvem de bor sammen med? 

I radioprogrammet Noches de Christiania får vi et innblikk disse musikernes hverdag. Hvordan de kombinerer jobb med musikk og familieliv, hvordan de løser daglige utfordringer på økonomifronten og hva slags forholdet de har til publikum. 

Flere av musikerne forteller at de har en vanlig jobb ved siden av for å klare seg. Ofte er det ikke lett å få gode inntekter kun fra musikken. Med familie er dette spesielt utfordrende. 

Støtte fra Medietilsynet

I denne radioreisen blir vi med musikerne på konsert, på jobb og fritid. Vi får høre hvordan det er å jobbe på dagen, på kveldene og i helgene uten å miste kjærligheten til musikken, eller at musikk-lidenskapen går på bekostning av kjærligheten fra familien.

Noches de Christiania spilles på Radio Latin-Amerika på FM 105,8 og på nett. Prosjektet har fått støtte fra Medietilsynet.