Raja sier Jensen underslår regjeringens politikk

Venstre-politiker Abid Raja (V) er bekymret for sikkerheten til Asia Bibi.
Foto: Ram Gupta
Venstres Abid Q. Raja tar avstand fra finansminister Siv Jensens uttalelser om at innvandring er hovedårsaken til økt barnefattigdom og ulikhet i Norge.
0Shares

– Innvandringen til Norge har vært en berikelse for Norge. Det fremgår også av regjeringserklæringen som vi alle fire partiene står bak. Jeg synes Siv Jensen underslår vår egen politikk i sin problembeskrivelse, sier Abid Raja til VG.

– Jeg forstår jo at Siv Jensen av og til må ta på partileder-hatten. Men hun underslår vår egen politikk, sier Raja.

Regjeringen la fredag fram stortingsmeldingen om barnefattigdom og ulikhet, kalt Muligheter for alle, på Løkenåsen skole i Lørenskog. I tillegg til Jensen deltok Rajas partifelle, kulturminister Trine Skei Grande, sammen med kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner (H) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF).

Finansminister Siv Jensen (Frp) uttalte både i NRK og VG fredag at hovedårsaken til økt ulikhet og barnefattigdom i Norge er innvandring.

Raja sier stortingsmeldingen ikke handler om å gjøre innvandringen til et enda større problem, men om et krafttak for integrering.

– Derfor håper jeg at det etterlatte inntrykket blir annerledes enn det Siv Jensen trakk fram i VG og NRKs Politisk Kvarter fredag morgen, sier Raja.

(©NTB)