Publikumsrekord på Arabiske filmdager sist helg

Vignetten til Arabiske filmdager i Oslo
Arabiske filmdager, som i helgen gikk av stabelen på det niende året, kan glede seg over 25 prosent økning i publikumsbesøket. 

Et samlet besøk på over 6500 viser en vekst på 25 prosent sammenlignet med fjoråret, ifølge en pressemelding fra arrangørene.

Programsjef Johanne Svensen Rognlien.
Foto : Arabiske filmdager
– Arabiske filmdager skal vise det beste fra og om den arabiske verden, og det er viktig for oss å løfte frem alle de solide filmproduksjonene som ikke har distribusjon i Norge. Å nyansere, jobbe for å øke kunnskapsnivået om regionen og ikke minst være en møteplass for gode filmopplevelser er det vi jobber for hvert eneste år. Årets publikumstall er en bekreftelse på at vi lager noe Oslos befolkning vil ha, sier programsjef Johanne Svensen Rognlien.

23 filmer

Av de 23 filmene som ble vist under festivalen er det kun spillefilmen Yomeddine som har fått norsk kinodistribusjon. Filmen har premiere i oktober, og er distribuert av Europafilm.

Ifølge arrangørene var det ekstra hyggelig for festivalen at Kirkens Bymisjon valgte å dele ut Brobyggerprisen til regissør Thee Yezen Al-Obaide under spesialvisningen av The Future of Iraq 22. mars.

Publikum ønsker et variert tilbud

Daglig leder av Stiftelsen Festivalkontoret, Ingrid Sølverud, sier dette om årets resultat:

– Det er ikke bare bra, men utrolig bra at vi har klart å få til en økning på 25% på årets Arabiske filmdager. Men det er ikke en tilfeldighet – det er knallhardt strategisk arbeid som ligger bak! Det er tydelig at publikum i Oslo ønsker et variert tilbud på kino, bare de får vite om det.

Stiftelsen Festivalkontoret står også bak filmfestivalene Film fra Sør og Oslo Pix.