Oslos byrådsleder ønsker ramadan-gate i Oslo

– I London virket det litt som en julegate. Der hadde de hengt opp lys og halvmåner, så det blir jo et annet uttrykk, sier Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg (H).
Foto: Privat
Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) ønsker å pynte en egen gate med lysdekorasjoner til feiringen av ramadan.

– I en mangfoldig by som Oslo, hvor mange tror på forskjellige ting, så er det fint å kunne markere høytider hvis folk selv vil det, sier Eirik Lae Solberg til Vårt Land.

Han mener det er på sin plass at Oslo kommune skal ta en aktiv rolle for å få til markeringen, og at man allerede neste år kan pynte en egen gate med lysdekorasjoner til feiringen av ramadan.

Byrådslederen åpner også opp for at andre trossamfunn skal kunne markere høytidene sine i Oslo by, dersom de selv ønsker det.

– Jeg ser for meg at vi tar kontakt med bydel Gamle Oslo, men også med muslimske trossamfunn og miljøer i Oslo for å se hvordan vi kan få til dette på en god måte, sier Solberg.

Tidligere i år gjorde bydelsutvalget i Gamle Oslo et vedtak om markering av Ramadan.

«Bydelsutvalget ber Bymiljøetaten, Bydel Gamle Oslo, Grønlands torg og andre relevante aktører (F.eks. Moskeer i området) gå i samarbeid om en markering av ramadan i forbindelse med markeringen i 2024 og fremover» heter det i vedtaket, etter et forslag fra Mats Kvaløy-Bjørbekk (Ap).

Videre refereres det til London, som mars i år hadde en ramadanpyntet gate i Piccadilly Circus bestående av 30.000 lys.

 I 2024 varer ramadan fra 9. mars til 8. april.