– Latterlig og absurd sammenligning

 
Foto: Pressebilde Antirasistisk Senter
Slik reagerer ARS-leder Rune Berglund Steen på et Facebook-innlegg som sammenlikner sist fredags skolestreik med nazipropaganda.
0Shares

– For en absurd og latterlig sammenligning. Dette er så tullete at det knapt kan tas på alvor, sier han til Utrop.

Saken om Johansens Facebook-innlegg ble først omtalt i Budstikka

Frps gruppeleder i Asker, Ole Jacob Johansen, videredelte Facebook-innlegget, og skrev at at «barn alltid er brukt i et propagangdaøyemed».

I tillegg til være historieløst er dette en uvanlig stygg fornærmelse mot barns engasjement og intelligens.

Facebook-innlegget er en bildekollasje av blant annet MDG-politikeren Lan Marie Berg sammen med den svenske 16-årige klimaaktivisten Greta Thunberg. Et annet bilde av Thunberg er satt sammen med et propagandabilder fra Nazi-Tyskland med en jente fra Jungmädelbund, det kvinnelige tilsvaret til Hitlerjugend.

Slik så Facebook-posten som Frp-politiker Ole Jacob Johansen videredelte og så slettet og beklaget for.
Foto : Skjermdump/Facebook

Fikk støtte av lokallags-topp

Innlegget ble slettet etter kort tid og Johansen beklaget det. Leder i Asker FrP, Trond Ellingsen, mener på sin side at han ikke skulle gjort dette. 

Ellingsen sier innlegget illustrerer hva fanatikere kan få barn til å gjøre.

– Jeg synes Ole Jacob illustrerte dette godt ved sitt innlegg på Facebook, som jeg personlig ikke så noe galt i. Og han har selvsagt ikke sammenlignet Lan Marie Berg med Himler eller Hitler-jugend, selv om visse journalister elsker å lage en slik sak på det. Det er kun et utslag av klikkhoreri, sier han til Budstikka.

Historieløst

Berglund Steen er kategorisk i sin dom, og mener innlegget er rett ut historieløst.

– I tillegg er dette en uvanlig stygg fornærmelse mot barns engasjement og intelligens. Det ironiske her er at barna har forstått klimatrusselen vi står overfor, mens det er Frp som litt for ofte sliter med virkelighetsforståelsen.

– Å sammenligne barns engasjement for å redde menneskehetens framtid, med barn som ble rekruttert inn i nazismen, er et godt bidrag til konkurransen om bunnpunktet i klimadebatten. Spesielt når dette er den mest skadelige ideologien menneskeheten har frambrakt.