Golden og Tybring-Gjedde på Alliansens valgliste uten tillatelse

 
Foto: Fotokollasje/Frp/Stig Ove Voll
Komikeren Johan Golden og Frp-politiker Christian Tybring-Gjedde står begge på valglisten til Alliansen i Oslo.

Golden er en av kandidatene på det nasjonalistiske partiet Alliansens Oslo-liste, går det frem av listeforslaget som NRK har fått oversendt fra bystyrets sekretariat.

Førsteplassen på Alliansens kommunevalgliste i Oslo innehas av frontfigur Hans Jørgen Lysglimt Johansen. På de neste plassene har han listet opp fremtredende Frp-politikere som Christian Tybring-Gjedde, Tor Mikkel Wara og Carl I. Hagen.

– Alliansen er på mange måter det protestpartiet som Fremskrittspartiet aldri helt ble. Og det protestpartiet som Frp burde ha vært, påstår Lysglimt Johansen overfor NRK.

– Useriøst å bli ført opp

Stortingsrepresentant Christian Tybring-Gjedde, som er plassert som nummer to på listen, er overrasket og lite glad over posisjonen.

– Det virker svært useriøst å føre opp en person fra et annet parti på egen partiliste. Jeg ønsker ikke at mitt navn skal stå på den listen og forventer at det fjernes raskt, sier Tyrbring-Gjedde til NRK.

Golden sier han skal ut av den lista så fort som mulig, mer ser også det positive i saken.

– Det siste jeg hørte fra Lysglimt har vært ekstremt rasistisk, når det gjelder det han har skrevet. Så at han har begynt å føre opp mennesker som er mørke i huden og født i et annet land, betyr kanskje at han har kommet på bedre tanker, sier humoristen fra Nytt på Nytt til NRK.