Listhaug vil gi botrening til kvoteflyktninger

Justis-, beredskaps- og innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) har vært sentral i opprettelsen av utvalget at den kalles i det politiske Norge for Listhaug-utvalget.

Listhaug, som er leder av partiets innvandrings- og integreringsutvalg, mener Norge bør bli flinkere å hjelpe flyktningene i gang, ifølge NTB.

I den første delrapporten fra FrPs Innvandring- og integreringsutvalg går det frem hvordan introduksjonsmottakene skal fungere:

– Her bor man i en kort periode for å få botrening og opplæring i hvordan man bruker fasilitetene som norske husholdninger inneholder. Man får en grundigere innføring i norske lover, regler, verdier, kultur og samfunnsforståelse. Her vil den faglige kompetansen til en introduksjon til livet i Norge kunne være langt bedre enn ved en bosetting direkte i en av landets mange kommuner, skriver rapporten.

Norske lover og regler

– Flyktningene skal også få innføring i hva som forventes av innbyggere i Norge og tilslutning til norske og vestlige verdier, som frihet, demokrati, ytringsfrihet, religionsfrihet, trygghet, likestilling, tillit og felleskap, ifølge rapporten.

– I tillegg skal de få innføring i det ansvaret som man har for å forsørge seg selv og sin familie og hvor viktig tilknytning til arbeidslivet er for integrering. I Norge forventes det at både kvinner og menn er i arbeid, fremgår det.

Nyopprettet italiensk integreringsinternat med ståldisiplin