Sjef i bemanningsbyrå glad for tiltale

Bemanningsbyråsjefen Arne Viste er tiltalt for brudd på utlendingsloven. Viste er positiv til tiltalen, siden han mener den vil føre til en rettslig avklaring om ureturnerbares jobbsituasjon i Norge.
I flere år har bemmaningsbyråsjef Arne Viste kjempet for at politiet skal ta ham for retten. Nå har ønsket gått i oppfyllelse.

Viste er tiltalt for «forsettlig eller grovt uaktsomt å ha gjort bruk av en utlendings arbeidskraft når utlendingen ikke har nødvendig tillatelse etter loven», ifølge tiltalen.

– Det er dette som er målet til hele virksomheten. Å få en rettslig avklaring av retten til arbeid for mennesker som bor i Norge, sier Viste til VG.

I november skrev NRK at Vistes hjem hadde blitt ransaket og at det var tatt ut siktelse av politiet. 

Gir «ureturnerbare» jobb

Viste har drevet bedriften og bemanningsbyrået Plog AS i fire år, der han setter «ureturnerbare» asylsøkere i arbeid.

– Målet mitt er å få en endelig avklaring på hvilke rettslige regler vi har i Norge for retten til arbeid. Jeg ønsker en mer human behandling av dem som er ureturnerbare asylsøkere, forteller han.

Viste mener også at artikkel seks i menneskerettsloven strider mot å nekte ureturnerbare asylsøkere et levebrød.

Oslo-politiet vil ikke kommentere

Hans-Petter P. Skurdal, politiadvokat i Oslo politidistrikt, har blitt fremlagt kritikken fra Viste, men ønsker ikke å kommentere saken overfor VG.

– Vi har tatt ut tiltale og venter på dato for hovedforhandling. Vi ønsker derfor ikke å kommentere saken ytterligere per nå, skriver han i en e-post.