YouTube fjerner innhold med «hatefulle ytringer»

Nettgiganten YouTube vil fra nå av fjerne alt innhold som fremmer "hatefull tale".
Foto: Claudio Castello
Onsdag ettermiddag annonserte YouTube planer om å slette tusenvis av videoer og kanaler som fremmet «hatefulle ytringer».
0Shares

I særdeleshet sa YouTube at de ville fjerne innhold som fremmet nynazisme, hvit maktideologi og andre fordomsfulle ideologier.

I tillegg vil de fjerne innhold som hevder at «en gruppe er overlegen (andre) for å rettferdiggjøre diskriminering, segregering eller ekskludering», skriver YouTube i et blogginnlegg.

Kunngjøringen fra IT-giganten YouTube, som eies av Google, er det foreløpig siste i en serie med tiltak fra en bransje som har pådratt seg mye kritikk for sin manglende filtrering av opplastede videoer med hat- og rasismeinnhold, skriver Dagbladet.

Facebook utestengte nylig sju kontroversielle brukere, deriblant radioverten og konspirasjonsteoretikeren Alex Jones, som også er grunnlegger av såkalte Infowars.

Kritiseres av høyreorienterte

YouTube har ifølge The Independent også vært gjenstand for kritikk fra konservative og høyreorienterte. En stor andel av politisk orientert innhold i plattfomen kommer fra høyreorienterte kanaler og seere. 

Flere konservative politikere har kommet med påstander om at YouTube, i likhet med Facebook og Twitter, er partiske og at de undergraver ytringsfriheten til høyreorienterte seere og brukere.