SV-politiker:

– Homofobi har ingen plass på Grønland

– Grønland skal være et sted for alle, uansett bakgrunn eller legning. Slik reagerer norsk-somaliske Marian Hussain på nyheten om at to menn skal ha tatt ned lhbt-flagget i et borettslag på Grønland og truet beboere.

 

Ifølge NRK Østlandssendingen skal to menn mandag ha tvunget seg inn i bakgården, stjålet flagget og ropt skjellsordet «jævla rævpulere».

Regnbueflagget skulle egentlig få henge i bakgården på en bygård på Grønland, like i nærheten av Rudolf Nilssens plass, gjennom hele Pride-festivalen.

Susanne Demou Øvergaard, som er leder for Skeiv Verden, bor selv i bygården hvor episoden skjedde. Til NRK forteller hun at flere naboer kom til og forsøkte å stanse de to mennene, som da ble truende.

I vår bydel skal alle kunne være hvem de vil og elske hvem de vil.

Leder i Skeiv Verden, Susanne Demou Øvergaard, bor i bygården hvor episoden skjedde.
Foto : Grazyna Skarpås

– De ropte «Jævla rævpulere, vi skal ikke ha sånne flagg på Grønland», mens de syklet gjennom gården med flagget, sier hun til NRK.

Hun forklarer at naboene deretter fikk beskjed om at homofile ikke skal bo på Grønland.

Hatkriminalitet

Oslo SVs Marian Hussain reagerer oppgitt og kaller hendelsen for ekkel.

– Jeg blir trist når jeg hører dette. Dette er ren og skjær hatkriminalitet. Jeg kommer selv fra en gruppe som er utsatt, sier norsk-somalieren til Utrop.

For mangfoldet: Marian Hussain gikk sammen med SV-kollega Stian Antonsen i pride-toget for to år siden. Nå tar hun til motmæle mot homofobi i egen bydel.
Foto : Privat

Torsdag vil hun og partikolleger i Gamle Oslo SV ta til motmæle mot den homofobe episoden på Grønland.

– Lokallaget kommer til å fremme en uttalelse som tar avstand fra dette i bydelsutvalget, og jeg tror at alle de politiske partiene i bydelen vil stille seg bak.

Oslo SV-kollega Stian Antonsen forteller at man fra Gamle Oslo SV reagerer sterkt på hendelsen.

– I vår bydel skal alle kunne være hvem de vil og elske hvem de vil. Dette vil vi kjempe for, ikke bare i paraden på lørdag, men hver dag.

Ut mot homofobi

Hun håper at flere bygårder flagger regnbueflagget frem mot lørdag, når Oslo Pride-paraden starter fra Grønland.

– Homofobi har ingen plass på Grønland. Her er vi stolte over å være en inkluderende bydel, hvor alle føler seg velkomne.