Oslo rådhus markerte starten på ramadan med lyssetting

Slik så det ut da Oslo fikk første gang lyssatt en ramadan-gate.
Foto: Claudio Castellp
Rådhuset i Oslo markerte starten på ramadan i hovedstaden søndag kveld ved å lyse opp en rekke halvmåner. Halvmånen, hilal, er et viktig symbol i islam.

Ramadan-lyssettingen skal lyse fram til 8. april når den hellige fastemåneden avsluttes.

– Det er et viktig symbol på at Oslo står for fellesskap, inkludering og mangfold. Dere er en svært viktig del av det mangfoldet som gjør Oslo til Oslo. Derfor er jeg veldig glad for at vi nå får på plass ramadanbelysning her ved Rådhuset, sa byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) i sin tale søndag ettermiddag, skriver VG.

Etter inspirasjon fra London skrudde Oslo søndag på lyset i en rekke halvmåner for å markere starten på ramadan.

Oslo-ordfører Anne Lindbo ser der som viktig at Oslo er en raus og inkluderende by.

– Nå er ramadanlysene tent, og jeg gleder meg til første iftar noen gang på rådhuset senere denne uken. Ønsker alle som skal faste en god ramadan, skriver han på sin Facebook-side.

Åpner for ulike trossamfunn i Oslo

I fjor høst uttrykte Oslos byrådsleder Eirik Lae Solberg et ønske om å pynte gaten kunne pynte en egen gate med lysdekorasjoner til feiringen av ramadan.

Lae Solberg åpner også opp for at andre trossamfunn skal kunne markere høytidene sine i Oslo by.

– I en mangfoldig by som Oslo, hvor mange tror på forskjellige ting, så er det fint å kunne markere høytider hvis folk selv vil det, sier han til Vårt Land.

Flere hundre personer møtte opp for å delta på markeringen.

– Vi er heldige som får vært med på dette historiske øyeblikket. Det er med stor glede og stolthet og takknemlighet at jeg står her i dag for å markere det faktum at Oslo kommune ønsker å markere og feire ramadan sammen med oss alle, sa Massom Zubair fra Islamsk Råd Norge i sin tale.

Utrops medarbeider var på plass, se bildene her