Krever nøytrale politiuniformer

0Shares

Forrige uke varslet Justisdepartementet at de godtok innstillingen fra
politidirektør Ingelin Killengreen om å kunne si ja til hijab som en del av politiuniformen. Nå forsøker krefter blant politikere å få justisminister Knut Storberget til å snu i saken, skriver Adresseavisen.

Med seg har de sammen med Politiets Fellesforbund tatt klar avstand fra å endre på kravet om politiets uniformsreglement, som tilsier at den norske
politiuniformen skal være livsnøytral i sin utforming.

Senterpartiets Ola Borten Moe ser prinsipielt ingen forskjell mellom hijab, jødekalott eller en Nei til EU-button. I tillegg mener han at hijaben kan så tvil om hvor den politiansattes lojalitet ligger.

– Om vi tillater å signalisere religiøs og politisk tilhørighet vil det være noe
prinsipielt nytt i Norge, hevder han.

Kvinner uten hijab velkomne

Borten Moe lar seg heller ikke vippe av pinnen under påstanden om at et nei til
politi-hijab i praksis vil bety et yrkesforbud for muslimske kvinner. Han mener å forby klesplaggen vil tvert imot kunne motivere flere muslimske kvinner i Norge som ikke bruker hijab til å bli med i politistyrkene.

– For noen representerer hijab også et symbol på undertrykkelse.Skal du representere politiet, må du bære en uniform som ikke har et religiøst budskap. Om du ikke er klar for å underlegge deg disse reglene, er du nok ikke klar for å gå inn i et slikt yrke, sier han til Adresseavisen.

– Hijab er islamismens uniform

Walid al-Kubaisi skriver i et innlegg i Fritanke at det flerkulturelle samfunn blir ikke mer flerkulturelt om politiet tillater hijab til uniformen. Snarere er det et bevis på at det flerkulturelle samfunn har mislykkes.

– Hijaben er en islamismens kvinnedrakt, men islamisme er ikke islam. Islamisme er en politisk ideologi derivert fra islam, og en helt bestemt form for tolkning av islam, skriver han.