Krever stans: Biskoper og imamer mot bombing av Afghanistan

(INNENRIKS) Biskop Finn Wagle i Nidaros bispedømme mener Bispemøtet må kreve at regjeringen stanser bombingen av Afghanistan. Han støttes av biskop Rosemarie Köhn, som mener at Norge har et medansvar for krigen.

De to biskopene uttrykker overfor Klassekampen sin sterke misnøye med Norges støtte til bombingen av Afghanistan.

– Bombingen rammer et folk som fra før er helt utfattig. Det virker helt meningsløst, sier biskop Rosemarie Köhn.

Hun påpeker at Norge har et medansvar for krigen i og med at vi har gitt samtykke til USAs bombing. Hun vil be den norske regjering om stans av bombingen i Afghanistan.

Også biskop i Nord-Hålogaland, Ola Steinsholt, støtter opp om dette.

Finn Wagle, biskop i Nidaros, vil med det første be ledelsen i Bispemøtet om å ta stilling til hvordan biskopene kan utfordre regjeringen til å kreve en stans i bombingen. Han påpeker at Bispemøtet gjennom et vedtak den 21. september tok avstand fra krigen allerede før den startet.

I vedtaket heter det: «Det er avgjørende at alle mennesker av god vilje finner sammen for å sette en stopper for terroren. Det må skje på en måte som motsier terrorens vesen og metoder.»

Mellomkirkelig Råd og Norges største muslimske menighet ba regjeringen, i et brev sent til statsminister Kjell Magne Bondevik, å gå inn for en umiddelbar stans i bombingen av Afghanistan, melder NRK.