Kriminelle miljøer: Fortapt ungdom?

0Shares

Samtidig som det er viktig å få tatt de allerede etablerte kriminelle, så er det forbyggende arbeidet desto viktigere.

De som har et stort behov for tilhørighet spesielt ungdom , har lett for å falle for fristtelsene man finner i de kriminelle miljøene: tilhørighet, penger, status, respekt, nærhet og narkotika.

Det siste er vel det som mer eller mindre kan være med på å avgjør om de noen gang kommer seg ut igjen i fra dette miljøet. For hvis de da først har blitt avhengige så må de alltid vende tilbake til dette miljøet for å få tilfredstilt sine behov.

Politiet har her en viktig oppgave med å få enda bedre oversikt over hva som foregår i disse miljøene, og de må få tatt de allerede veletablerte og som rekrutterer unge inn på denne vei.

Det forbyggende arbeidet, folkene som mer eller mindre jobber på bakkeplanet, og som vet hva som skjer, har kansje flere bedre og gode løsninger til problemene, men har som oftest alt for lite penger til å få de gjennomført.

Men uansett det er en ting vi som voksne har ansvaret for, og det er at vi må sørge for at våre barn har det godt nå når de er unge. Hvis vi ikke stiller opp for dem når de trenger oss nå, er det ikke mye vi kan kreve av dem en dag når de skal styre dette samfunnet.