Tamiler drept i havnebyen Trincomalee

15 tamiler er drept, 45 er såret, og 20 butikker er brent ned i havnebyen Trincomalee på Sri Lanka.

Store eksplosjoner og angrep mot tamiler i havnebyen Trincomalee har kostet 15 menneskeliv, og mer enn 45 personer er såret. Over 15 personer med alvorlige skader får behandling på Trincomalee sykehus. Over 20 tamilske butikker er brent ned av singalesiske voldsmenn, bevæpnet med brannbomber og andre drapsvåpen.

Angrepene og eksplosjonene er ledet av den Sri Lankesiske hæren, SLA og marinesoldater, hevder parliamentariker Thurairatnasingam (TNA), i følge Tamilnet.
I tillegg ble en bensinstasjon i byen påtent og en tamilsk mann ble brutalt drept med sverd, i følge øyenvitner.


Foto: Shankathi.com

Angrepene og eksplosjonene ble utført etter en bombeeksplosjon i byen, onsdag kl.16 der en Sri Lankesisk regjeringssoldat ble drept.

Flere tamilske familier søker tilflukt i offentlige bygninger og religiøse institusjoner, som følge av volden i Trincomalee by og dens nærområder. I Anpuvallipuram senter, ca 2 km fra Trincomalee by, kastet uidentifiserte personer en håndgranat mot en tamilsk butikk, og kort tid senere ble to tamilsk eide butikker brent ned av en gruppe uidentifiserte personer, forteller sivile kilder.

Offentlig ansatte og sivile tamiler som var på vei hjem fra jobben ble stanset av uidentifisete menn og det ble satt fyr på deres motorsykler og sykler, sier sivile vitner til Tamilnet.

Sivilbefolkningen i byen assosierer disse angrepene med opptøyene i 1983.