-Fordøm statlig terrorisme

0Shares

– Det internasjonale samfunnet var raskt ute med å fordømme bombeangrepet som involverte hærsjefen ved militærets hovedkvarter i Colombo. Men det har ikke sagt et eneste ord mot Sri Lankas angrep på tamilske sivile i nordøst. Flyangrepene, bombingen og knivdrapene har til nå drept flere titalls tamilere, deriblant små barn. Et av barna var bare 2 år gammelt, påpeker Norsk Tamilsk Forum i en pressemelding.
 
– Selv om Dr Palitha Kohonna, generaldirektøren for regjeringens fredssekretariat (nå “Krigssekretariat”) påstår at militærets teppebombing, marinens rakketangrep og hærens bombekasting er et motangrep og ikke brudd på våpenhvileavtalen, så er det et soleklart brudd på våpenhvileavtalen som ble implementert med Norge som fredsmegler, mener organisasjonen.

Menneskerettighetsbrudd
– Regjeringens angrep på sivile mål som har ført til flere dødsfall og omfattende skader på sivile eiendeler er et klart brudd på menneskerettighetene og kvalifiserer seg sterkt til en krigsforbrytelse, heter det videre.

Over 40 000 tamiler har nå flyktet fra alt de eier og inn i dype jungler og LTTE-kontrollerte områder for å søke beskyttelse fra sin ”egen” regjering! 

Regjeringshæren hindrer hjelp
Ofrene for regjeringshærens umenneskelige angrep på uskyldige trenger øyeblikkelig medisinsk hjelp. Hjelpeorganisasjoner i området klaget i går over at kontinuerlig angrep fra luften og rakettangrep hindrer deres arbeid. Det ble også rapportert at regjeringshæren i Trincomalee har nektet forespørsler om å transportere hardt skadde pasienter fra de LTTE-kontrollerte områdene til statlige sykehus i Trincomalee. Dette har ført til minst to dødsfall.

Norsk Tamilsk Forum ber i pressmeldingen Norge og det internasjonale samfunnet om å snarest fordømmer den statlige terroren på Sri lanka.