Fordømmer massakren av 11 muslimer

Elleve tamilsk muslimske menn som var på vei til arbeid i forbindelse med en sluseport i Amparai-distriktet på østsiden av Sri Lanka ble funnet brutalt drept mandag morgen. Likene til disse mennene viste at massakren var utført på en svært grotesk måte. Mennene var hakket opp i biter.

– Den Sri Lankesiske regjeringen forsøker å beskylde LTTE for denne massakren for å svekke og ødelegge det gode tamilsk muslimske forholdet som har utviklet seg og blitt en realitet i dette distriktet, sier Rajah Balasingam leder i Norsk Tamilsk Forum i en pressemelding.

– Massakren fant sted like ved militærbasen til den såkalte STF-divisjonen (Special Task Force), som er den lankesiske regjeringshærens spesialstyrke. Området er en av hærens såkalte høysikkerhetssoner, og ingen slike hendelser kan ha funnet sted uten regjeringshærens velsignelse. En ellevte mann som overlevde denne hendelsen med alvorlige skader ble nektet behandling av den lankesiske regjeringshæren. Det er ingen tvil om at denne mannen ble nektet behandling fordi regjeringshæren fryktet hans mulighet for å vitne i denne saken, heter det i pressemeldingen.

-Den Sri Lankesiske statens massakre av sivile har økt dramatisk den siste perioden. Hjelpearbeidere fra den franske organisasjonen, Action Against Hunger, har blitt brutalt drept, og skolebarn ved et barnehjem har blitt bombet ihjel. Dette er bare noen få av flere hendelser, heter det videre.