– Helseskadelig innvandringspolitikk

– Som leger føler vi oss forpliktet til å gjøre oppmerksom på at Danmark for tiden driver en unødvendig hard og helseskadelig virksomhet overfor en bestemt befolkningsgruppe her i landet, skriver to danske barnepsykologer.

En dansk undersøkelse viser at antallet psykiske lidelser blant asylsøkere øker når ventetiden forlenges. Ifølge undersøkelsen er selvmordsfaren tre ganger så høy, og faren øker i takt med forlengelse av ventetiden i asylmottak.

– Nettopp det faktum at den psykiske sykeligheten øker og antallet selvmordsforsøk øker understøtter at vi driver helseskadelig virksomhet, skriver barnepsykiaterne Peer Jansson og Sus Foldager i en kronikk i Kristelig Dagblad.

– Som spesialister i barne- og ungdomspsykiatri har vi erfaring med at den pedagogiske tilretteleggingen for barnet og tilpasning av barnets omgivelser er de mest betydningsfulle faktorene for bedring av barnets helse.

Det er ikke sjeldent at en medisinsk behandling ikke har effekt når barnet lever i kaotiske og uforutsigbare omgivelser. Det samme barnet kan ha utmerkede effekter av medisinen når omgivelsene er blitt trygge. Den pedagogiske tilretteleggingen og tilpasningen av miljøet rundt går derfor forut for den medisinske behandlingen, skriver barnepsykologene.

– Uansett om familien fortsatt skal bo i Danmark eller ikke, har verken familien, hjemlandet eller Danmark glede av den nedbrytningen som finner sted blant flyktningene i asylmottak, skriver de videre.