Populær Shilpa

Kalasseier til tidenes første asiatiske vinner av Big Brother.

Etter 26 dager innestengt i Big brother-huset i Elstree, og tross ondartet mobbing fra enkelte av sine meddeltagere ble Shilpa Shetty historisk når hun som første asiat vant en britisk versjon av showet.  Kontroversen rundt rasismeepisodene her tilsammen generert 300 nyhetsartikler i britiske tidsskrifter, 1 200 artikler i engelskspråklige medier, 3900 i fremmedspråklige medier og tilsammen over 20 000 blogginnlegg på nettet.                                                       

Shilpa vant med hele 63 % av stemmene foran Michael Jacksons storebror Jermaine, som kom på andre plass og velkjente Dirk Niewoehners (kjent som “Face” fra 80-tallsserien A-Team) på tredje. Amerikaneren var en av de i huset som var mer vennligsinnet i forhold til Bollywood-skuespillerinnen, og prøvde til og med på et tidspunkt å flørte med henne.

Shetty fikk rundt 370 000 pund for å delta i showet. Beløpet har hun gitt til veldedighet. Hun beskrev seieren som en “utrolig og overveldende erfaring” og takket TV-seerne for “å ha gjort mine landsmenn stolte av meg”.           

Bolly-baben har i løpet av februar besøkt Underhuset, hvor hun traff statsminister Tony Blair, og vil i løpet av de kommende ukene besøke Marlborough House i London, hvor hun etter planen skal i audiens hos dronning Elisabeth.

Fakta

Navn: Shilpa Shetty.                                                                                                                          

Født: 08.06.1975, Tamil Nadu, India.                                                                                       

Høyde: 1,78.                                                                                                                         

Sivilstatus: Singel (planlegger å gifte seg i løpet av de neste tre årene).                              Beste roller: som Seema Chopra in Baazigar (1993), Anjali in Dhadkan (2000) og Tamanna Sahani in Phir Milenge (2004).

Kjent som: topp 10-20 blant bollybabes´ene. Med sine nesten 180 cm er hun en av de høyeste kvinnelige skuespillerne i India, og for mange svært ettertraktet med stor sex-appeal. Shetty er også ganske samfunnsengasjert, og har frontet kampanjer for HIV-forebygging i hjemlandet og for dyrevern gjennom organisasjonen PETA. Etter at websiden hennes ble offentliggjort med egen kontaktmail for fansen i 2006, ble Shetty nærmest bombardert med en tusentalls frierbrev.