Illegale innvandrere dna-registreres

0Shares

I fjor utgjorde innvandrere 1,2 millioner av de litt over 1,3 millioner som ble holdt tilbake av forbundsmyndigheter ved krysning av delstats- og landegrenser.

Den hittil nærmest oversette lovendringen, som ble stemt gjennom Kongressen i januar i fjor, får nå både innvandrerorganisasjoner og noen kvinnegrupper til å reagere. De advarer mot at man i praksis stempler illegale immigranter som kriminelle, selv om de aldri er blitt dømt for noen forbrytelse.

– Det er så omfattende at det er skremmende. Det er forferdelig, for noen ganger blir folk feilaktig holdt tilbake av immigrasjonsmyndighetene, sier tidligere sjef for «Sammenslutningen av amerikanske immigrasjonsadvokater», Deborah Notkin til New York Times.

Det er i dag alminnelig i USA å opprette en DNA-profil på folk, som er dømt for grove voldsforbrytelser. Men kun sju delstater har utvidet sine registre til også å omfatte de, som bare har vært anholdt på grensen. Av de sju er det kun to, som sender opplysninger videre til FBIs landsdekkende register.