Gikk av etter kontroversielle kommentarer

0Shares

Geraldine Ferraro, som i 1984 var det demokratiske partiets visepresidentkandidat og inntil nå jobbet som finansrådgiver for Hilary Clintons valgkamp, har nå gått av, skriver nyhetsbyrået EFE.

Ferraro skal ha sagt at grunnen til at Barack Obama har kommet såpass langt i sin valgkamp “er fordi han er svart”. Hun skal også ha anklaget visse aktører i amerikansk presse for å ha gitt ham som mann ekstra drahjelp.

– Hadde han [Obama] vært en hvit mann eller kvinne ville han aldri vært i denne posisjonen. Han er heldig som er den har er, og hele landet er betatt av konseptet å ha en som han til president, uttalte hun til en lokalavis i California.

Ute i hardt vær tidligere
F
or Ferraro er ikke dette første gang hun er innblandet i en lignende kontrovers. Våren 1988 kritiserte hun sterkt Jesse Jacksons primærkandidatur. Hun skal ha blitt sitert i Washington Times med å ha sagt at “han er for svart og radikal”.

Til CNN presiserte hun at hun går av frivillig av, og viste på ingen som helst måte noen anger over det hun hadde sagt. Ferraro hevder dessuten at uttalelsene hennes var av mediene vinklet inn på en måte som gjorde at de hørtes rasistiske ut.

– Jeg kommer alltid til å snakke, uansett, var hennes kommentar til USAs største nyhetskanal.

Viktig å ta avstand
I kjølvannet av sex-skandalen i delstaten New York, hvor guvernør og nær støttespiller Eliot Spitzer måtte gå av, og nå affæren med Ferraro, ser Clinton-leiren til å ha fått to nesestyvere de nok gjerne skulle vært foruten. Hilarys stab jobber febrilsk med å snu en situasjon i resultatmessig undertall frem til siste primærvalg i South Dakota i juni, hvor vi etter all sannsynlighet får vite navnet på demokratenes kandidat.

Clinton selv har vært soleklar på at hvis man skal jobbe for hennes kandidatur, så kan man slettes ikke ha Ferraros holdninger til etnisitet.

– Synspunkter som det Ferraro står for er vi bare nødt til å kaste på politikkens skraphaug, sa hun til CNN.