Skoleelev angrepet

13-åring i Texas fikk føle folks vrede etter å ha tatt med seg anti-innvandringsparole til et skoleprosjekt.

Skolejenta Melanie Bowers (13) ble for et par uker siden fysisk angrepet og trakassert av medelever etter å ha tatt med seg en plakat med innvandringsfiendtlige slagord, skriver nyhetskanalen FOX News.

Bowers laget plakaten som ledd i et lekseprosjekt om politisk aktivisme, hvor elevene skulle i løpet av skoledagen gjøre rede for sine meninger. Slagordet “hvis du elsker vår nasjon, stopp innvandringen” falt imidlertid ikke i smak hos de fleste på Athens Middle School. I følge kilder ved skolen skal hun ha blitt omringet av et 20-talls medelever som gikk fysisk løs på henne og til slutt klarte å få ødelagt plakaten.

Upassende for åttendeklassinger
Tre studenter er nå suspendert av skolen for voldelig opptreden, hvor samtlige har latin-amerikansk bakgrunn. I følge jentas far fikk Bowers som følge av volden mot seg flere kloremerker og en opphovnet kjeve. Han slakter skoleledelsen for at de ikke tok kontakt fort nok og at den 13-år gamle jenta ble sendt tilbake til klasserommet.

Athens Middle School er et kulturelt blandet lærested. Tall fra Texas Education Agency viser at rundt 34% av elevene har spanskspråklig bakgrunn, mens 50% er hvite. Inspektør ved skolen, Fred Hayes, sier til FOX News at det er skuffende at slike episoder hender. Han er likevel ikke overrasket.

– Skoleprosjekter som handler om såpass politisk følsomme temaer synes jeg er egentlig upassende for ungdommer som går i åttende klasse.