Stadig flere på “halal-ferie”

0Shares

Benytter du deg av det nye konseptet hala-ferie har du en annerledes opplevelse i vente: Hotellets ansatte overholder en streng kleskode, og at mannlige og kvinnelig gjester får vennlig, men bestemt beskjed om å holde seg atskilt på kaféer, restauranter og svømmehaller. Kjøttet restaurantene serverer skal være slaktet etter halal-forskriftene, og svin skal selvsagt ikke forekomme.

Det er hotellkjeden i De Arabiske Emiratenes hovedstad Dubai, Al Jawhara Hospitality Group, som har skapt konseptet, skriver Khaleej Times Online.

Gruppen har lansert en et feriepakketilbud for de som vil holde seg strengt til  islamske regler og skikker. Hotellene som Al Jawhara opererer tillater ingen alkohol i rommene og kjøkkenpersonalet holder nøye kontroll med maten som serveres. 

Synes du ferien ikke er helt fullkommen uten noen edle dråper, trenger du likevel ikke fortvile. Kjeden har noe å tilby. Snart vil man lansere både halal-champagne og halal-øl, begge med samme type komponenter som de vestlige produktene, men uten gjæret alkohol.

Tillatt på Al Jawharas hoteller: halalkyllingpaté (foto: Wikimedia Commons).

Konkurransedyktig

Årlig antas det at halal-relaterte produkter omsettes for 2,1 milliarder dollar. Stadig flere, også ikke-muslimer benytter seg av produktene. Zenaida Hadji-Raof Laidan, som er direktør i Philippine Science and Technology Halal Laboratory, hevder at ufordringen i fremste rekke blir å opprettholde god kvalitet samtidig som man klarer å beholde halal-konseptet.

– Selv om vi har både muslimer og ikke-muslimer som målgrupper, så kan vi ikke inngå kompromiss om selve essensen ved å ha halal. Halal skal bety tryggest, renest, sunnest og høyest kvalitet, sier hun til Khaleej Times.