Muhammed-tegninger i bokform

0Shares
Latest posts by Victoria Uwonkunda (see all)

Til nettutgaven av den danske avisen Berlinske Tidende sier Westergaard at danske muslimer må lære at ingen blir skånet.

Til nettutgaven av den danske avisen Berlinske Tidende sier Westergaard at danske muslimer må lære at ingen blir skånet.
Boka «Grovt sagt», hvor Westergaad bidrar med illustrasjoner, kommer om knapt tre uker og er skrevet av lederen for det danske Trykkefrihedsselskabet, Lars Hedegaard.
Gjengitt i Aftenposten sier Hedegaard til det danske nyhetsbyrået Ritzau at Westergaards 26 tegninger vitner om at han er like respektløs og satirisk som han alltid har vært.

Da de første Muhammed-tegningene ble trykt i JyllandsPosten i september 2005 etter en konkurranse blant danske tegnere, vekket de harme blant muslimer verden over.
Westergaard mottok drapstrusler som følge av tegningene og sier han ikke er redd for å dø. Han vil være modig for ikke å gå glipp av mye i livet. Samtidig sier tegneren han ikke har noen problemer med islam, men med terrorister som bruker ekstreme utgaver av religionen til uakseptable formål.

I disse dager behandler dansk høyesterett saken om to tunisiere som er utvist for mistanke om mordplaner mot Kurt Westergaard på grunn av hans første tegninger av profeten Muhammed, skriver Aftenposten.