Serbisk offiser fikk skjerpet straff

0Shares

Veselin Sljivakarin, tidligere offiser i den serbiske hæren, har fått mer enn tredoblet fengselsstraff av FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia (ICTY), skriver NTB.

Sjlivakarin fikk fem års fengsel for å ha deltatt under beleiringen av byen Vukovar høsten 1991. Beleiringen var en av de første episoder i den fem år lange borgerkrigen hvor man tok i bruk etnisk rensing.
 
Massakren Slijvakarin ble dømt for skjedde i november 1991. Etter at byen Vukovar falt til serbiske styrker ble alle sårede, både sivile og militære, samlet fra alle byens sykehus. Samtlige fikk løfte om at de skulle bli evakuert til en sikker sone, men endte  i stedet opp på en gård i tettstedet Ovcara, like utenfor Vukovar. Her ble omtrert 200 personer torturert og drept.

Eks-offiseren ble arrestert av serbiske myndigheter og sendt til Haag i 2003, i tråd med de nye makthavernes mer medgjørlige linje overfor FN og ICTY i krigsforbrytersaker. I 2007 fikk Sljivakarin sin opprinnelige dom på fem års fengsel. Sljivakarin anket, men tidligere i uken avviste ICTY denne, og omgjorde dommen til 17 års fengsel.