Innvandrerbarn splitter Israel

Selv om integrering og barnevern er to like store felter, er det "integreringsproblemet" som stjeler politikernes og medienes fokus, skriver ansvarlig redaktør i Utrop Majoran Vivekananthan.
Foto: Enrique Saldivar/Flickr
Eli Yishai,Israels innenriksminister, går hardt ut mot arbeidsinnvandrere og krever å få kastet ut 1200 barn som lever ulovlig. De ulovlige barna splitter både regjeringen og befolkningen i Israel, melder israelske medier.
0Shares

– Arbeidsinnvandrere bringer med seg en overflod av sykdommer, hepatitt, meslinger, tuberkulose,aids og narkotikaavhengighet.Våre kritikere kan være så skinnhellige som de bare vil,men dersom vi ikke stopper bølgenav arbeidsinnvandrere, vilhele den israelske statens karakter,den jødiske karakteren, væretruet, skriver avisen Vårt Land.

Slik lød kraftsalven fra den innenriksministeren på israelskt tv da konflikten toppet seg denne helgen. Statsråd Yishai, som er leder i det ultraortodokse partiet Shas er en av mange som er skeptiske til innvandringen landet opplever.

Barna lever i frykt

Flesteparten av barna er født og oppvokst i landet, går på israelsk skole, snakker flytende hebraisk, og oppfatter Israel som hjemlandet, men søndag avgjorde statsminister Benjamin Netanyahu at en eventuell utsendelse skal utsettes til juni neste år da det er skoleslutt, melder avisen Vårt Land.

– Det er ufattelig at disse barna, som ikke kjenner noe annet land enn Israel, må tilbringe dagene i frykt og skremsel, i skjul for immigrasjonspolitiet, sa kultur -og sportsminister Limor Livnat fra Likud før søndagens regjeringsmøte der saken var tilbehandling. Også Labour-leder og forsvarsminister Ehud Barak har protestert mot utsendelse.

Rasisme
Til tross for massiv kritikk for rasisme og flere demonstrasjoner står innenriksministeren fortsatt på sitt.

– Vi er ingen trygg havn, punktum. Vi kan ikke ødelegge den jødiske statens karakter bare for å være barmhjertige, sa Yishad etter Netanyahus avgjørelse
om å utsette problemet.

Mange innvandrere
Ifølge offisielle tall er det nå drøyt 220.000 utenlandske gjestearbeidere
fra Øst-Asia, Latin- Amerika og Afrika i Israel, inklusive 107.000 som har fortsatt
å bli værende etter at den opprinnelige oppholdstillatelsen løp ut. I sommer etablerte innenriksministeriet en aksjonsgruppe, Oz, med oppgave å lete opp og summarisk sende ut såkalt ulovlige innvandrere. Siden juli har Oz sendt ut rundt 800, mens over 2000 skal ha forlatt Israel frivillig.