Historisk fotballdebut

Kompromissløs, læringsvillig og talentfull: Jonas Ramalho kan bli tidenes første svarte for Athletic Bilbao.
Foto: www.athletic-club.net
16 år gamle Jonas Ramalho blir første svarte basker til å debutere for den spanske provinsens stolthet, Athletic Bilbao.
0Shares

Torsdag 17. desember kan bli en historisk fotballdato. 16-årige Jonas Ramalho, født i den nord-spanske provinsen Baskerland av angolanske foreldre, kan bli fotballklubben Athletic Bilbaos yngste og første svarte debutant, skriver goal.com.

Klubben er kjent for sin strenge reglement i spillerkjøp og når det gjelder hvem som får lov å være med i stallen. I en liga hvor klubber som Real Madrid og Barcelona har brukt flere milliarder på stjernespillere fra hele verden, tviholder Athletic Bilbao på policien om å kun bruke spanske spillere, helst lokale talenter. I de senere årene har klubben tillatt enkelte spillere av utenlandsk
opprinnelse, så lenge de har gått gradene og er født i provinsen.

Kan få sjansen fra start
En aldri så liten skadekrise hos baskerne har ført til at Athletic har søkt om dispensasjon og fått lov fra det europeiske fotballforbundet, UEFA, til å inkludere unggutten i årets utgave av Europa League før 1. januar. Trener Joaquin Caparros sier til goal.com at Ramalho vurderes som et stort fremtidshåp.

– Vi må først vurdere om tidspunktet for en eventuell debut på torsdag er passende. Ramalho er uansett en enorm talent som skal tas vare på, og vi venter spent på hans videre utvikling.