Vil forby hijab på skoler og i staten

 
Hijab misbrukes i økende grad som symbol for avvisning av det østerrikske samfunnets regler og normer, hevder det høyrepopulistiske partiet FPÖ i en pressemelding.  

Freiheitliche Partei Österreichs (FPÖ) ble kjent i Norge på slutten av 1980-tallet da partiet fikk ny leder, den omstridte og nå avdøde Jörg Haider. Haider var kontroversiell ikke minst på grunn av det mange oppfattet som en sterkt fremmedfiendtlig retorikk. Haider forlot partiet i 2005 og døde tre år senere i en trafikkulykke. 

Den skarpe kritikken av regjeringens innvandringspolitikk og av muslimer har imidlertid ikke avtatt etter at Haider dannet sitt eget parti.

– Det er på høy tid med et forbud mot hijab på skoler og i staten, for å forhindre at det oppstår parallellsamfunn i Østerrike under dekke av religionsfriheten, uttalte partiets generalsekretær Herbert Kickl i en pressemelding til nyhetsbyrået OTS i går.

En studie fra EUs organisasjon for grunnleggende rettigheter (FRA) viser at tyrkiske innvandrere i Østerrike er de mest konservative i EU når det gjelder klesdrakt, heter det i pressemeldingen. 64 prosent oppga at de bruker tradisjonelle eller religiøse klær.