Sparket guvernør etter nazirykte

Chiles nyutnevnte regjering, ministre og regionale guvernører. Nå er imidlertid den svært omstridte Jose Miguel Steigmeier fjernet fra listen etter anklager om snusk og nære forbindelser med eks-nazist.
Foto: flickr.com
Chiles nyvalgte president avsatte regionsguvernør etter anklager om hvitvasking og rykter om tilknytning med høyreekstrem gruppe.
0Shares

Guvernøren i provinsen Bio Bio Jose Miguel Steigmeier, nylig utnevnt av
president Sebastian Piñera i forbindelse med maktskiftet i Chile de siste ukene, har nå blitt øyeblikkelig fjernet fra sin stilling, skriver nettavisen elmostrador.cl.

Steigmeier har en historie som knytter ham til hvitvasking i et karibisk
skatteparadis. Pengene skal han ha brukt til å investere i den tyskspråklige enklaven Colonia Dignidad, ledet av en tidligere nazist, Paul Schäfer. Under militærdiktaturet på 70- og 80-tallet ble flere av fasilitetene på Colonia Dignidad anvendt som ulovlige fengsler og torturleire.

Forklarte seg

Steigmeier og flere av hans venner skal ifølge flere chilenske medier ha hatt et svært nært forhold og samarbeide med Schäfer. Ved flere anledninger fikk Schäfer besøk mens han oppholdt seg ulovlig i Argentina på flukt fra chilenske myndigheter. Stegimeier skal også ha forfalsket dokumenter på vegne av tysk-chileneren.

Nå retter man strenge pekefingre i det som har blitt Piñera-administrasjonens første skandalesak. Innenriksminister Rodrigo Hinzpeter og regjeringstalskvinne Ena von
Baer Jahn avviser imidlertid den sterke kritikken fra opposisjonen.

– Valget av guvernører og ministre er en usedvanlig krevende og flittig prosess. Vi prøver å gjøre vårt beste uansett, sier Hinzpeter til elmostrador.cl.