Svensk-chilener gjør braksuksess i talentshow

Svensk-chilensk artist som har skapt furore: Freddy Amigo.
Foto: Privat
Freddy Amigo (47) fikk dommerne til å gråte med sin operasang.
0Shares

47 år gamle Freddy Amigo, som har bodd i Sverige i 30 år og opprinnelig kommer fra havnebyen Valparaiso, har skapt furore etter sin opptreden i det svenske programmet “Talang”, skriver Aftonbladet.

Fra hjelpepleier til superstjerne?
I sesongpremieren på svensk TV 4 var Amigo en av deltakerne. Hjelpepleieren med fast adresse i Västerås vartet opp med en versjon av operaklassikeren “Granada” som rørte dommerne Charlotte Perelli og Bert Karlsson til tårer.

– Helt utrolig, dette var helt uventet, sa en lettere sjokkert Karlsson til TV4.

Amigo var først skeptisk til å bli med på showet, men lot seg overtale av datteren.

– Jeg sa at “jeg er jo gammel og stygg”. Men hun sto på sitt og sa at jeg måtte, forteller han til aftonbladet.se.

– Nesten datt av stolen
Sjefredaktør i Radio Latinamerika, Hans Dahle, sier til utrop.no at han nærmest datt av stolen da han så videoen med Amigos opptreden for første gang.

– Freddy Amigo har alle egenskaper som trengs for vinne i årets utgave av “Talang”. Han har en sensasjonell stemme, er ydmyk og har fått publikum på sin side, mener Dahle.

Han fremhever svensk-chileneren som et godt eksempel på integrering som sjeldent når frem til store aviser eller TV-kanaler.

– Amigo er et lyspunkt i en ellers dyster mediehverdag hvor utlendinger og innvandrere portretteres på en svært negativ måte. Han er en som viser vei og gjør utenlandschilenere og andre med flerkulturell bakgrunn positivt bemerket.